Huom! Tämä sivusto on arkistoitu 1/2020, eikä sitä enää päivitetä.

Swiss Re pyrkii päästöneutraaliksi • 1.12.2003uutisarkisto

Jälleenvakuutusyhtiö Swiss Re aikoo kasvihuonepäästöneutraaliksi yhtiöksi seuraavan kymmenen vuoden aikana. Tavoitteeseen yhtiö pyrkii omia päästöjä leikkaamalla ja päästövähennysyksiköitä ostamalla.

Swiss Ren laskelmien mukaan jokainen sen työntekijä tuottaa 5-6 tonnia hiilidioksidia vuodessa. Kun luku kerrotaan 8 500 työntekijällä, saadaan tulokseksi noin 47 000 tonnia hiilidioksipäästöjä vuodessa. Päästöt syntyvät sähkönkulutuksesta (44 %), lämmityksestä (13 %) ja liikematkoista (43 %). Swiss Re aikoo leikata päästöjä 15 % ja korvata loput (37 000 tonnia) investoimalla Maailmanpankin Community Development Carbon Fund -rahastoon (CDCF) eli päästövähennösyksiköitä ostamalla.

CDFC tukee pieniä ympäristö- ja kehityshankkeita köyhimpien kehitysmaiden paikallisyhteisöissä. Rahasto tuo yhten hankkeita, yrityksiä, hallituksia ja kansalaisjärjestöjä. Maailmanpankin tavoitteena on kerätä rahastoon 100 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Swiss Ren pääjohtajan John Coomberin mukaan yhtiö haluaa olla eturintamassa rakentamassa kestävien pääomien markkinoita. Yhtiössä uskotaan esimerkin voimaan, ja niinpä se haluaa itse toimia korkeimpien mahdollisten kestävyyskriteerien mukaan. Swiss Re on perustanut ryhmän ratkaisemaan päästöjen aiheuttamia riskejä (Greenhouse Gas Risk Solutions).

"Yhteistyössä Maailmanpakkirahaston kanssa Swiss Re liittyy osaksi hallitusten ja yritysten muodostamaa rintamaa, joka näkee CDCF:ssä kolminkertaisen voiton: kasvihuonepäästöjen leikkaamisen, köyhyyden vähentämisen ja yritysten vastuuntunnon kasvun", sanoo Maailmanpankissa hiilirahoitusta johtava Ken Newcombe.

Yhtiö myöntää, että päästöneutraaliksi pyrkiminen on iso askel mille tahansa yritykselle. Swiss Re on maailman suurin kansainvälinen rahoituspalveluyhtiö, joka on asettanut nollapäästötavoitteen.