Huom! Tämä sivusto on arkistoitu 1/2020, eikä sitä enää päivitetä.

Yritysjohtajat vaativat jatkoa ilmastosopimukselle • 13.6.2007uutisarkisto

Joukko suuryritysten johtajia toivovat poliitikoilta markkinoiden integroimista ilmastonmuutoksen torjuntaan ja kansainvälisiä päästöjä rajoittavia sopimuksia myös tulevaisuudessa. Niin sanotun 3C-aloitteen allekirjottaneet johtajat esittivät vaatimuksensa liittokansleri Angela Merkelille tapaamisessaan toukokuun puolessa välissä. EU:n ja G8-kokouksen puheenjohtajamaana toimineen Saksan liittokansleri on johtanut viime aikoina merkittäviä ilmastoaiheisia neuvotteluja.

Energiayhtiö Vattenfallin käynnistämällä aloitteella johtajat haluavat edistää globaalia ja markkinoita hyödyntävää ilmastopolitiikkaa. Tämä edellyttää heidän mielestä kansainvälistä ilmastosopimusta myös vuoden 2012 jälkeen Kioton sopimuksen päättyessä. Johtajien mukaan yrityksillä on jo runsaasti teknologiaa käytettävissä päästöjen vähentämiseksi, mutta riittävät taloudelliset kannustimet puuttuvat.

3C (Combat Climate Change) -aloitteen takana on 41 yritysjohtajaa ympäri maailmaa. Aloitteen allekirjoittaneista löytyy kiinalaisen öljy-yhtiön, eurooppalaisten lentoyhtiöiden, kansainvälisten pankkien, energiayhtiöiden ja monien muiden alojen johtajia. Edustettujen yritysten liikevaihto ylittää EU:n budjetin kymmenkertaisesti.

3C - Combat Climate Change - A Business Leaders' Initiative